ÄNTLIGEN – rikstaltidningskonferens i Sundsvall!!

Efter två digitala konferenser under pandemin kommer nu Sveriges taltidningsredaktörer att träffas på en rikstaltidningskonferens på Quality Hotel Sundsvall 9 – 11 november. Arrangör är TTF, taltidningsproducenternas förening och lokala arrangören är Spotlight Taltidningen Västernorrland.

Ulla Öhman, SR Västernorrland kommer att föreläsa om sitt jobb som radioreporter. Ulla har de senaste åren fått flera utmärkelser som Guldspaden och Guldörat. Sverker Olofsson, journalist och känd från SVT:s program Plus håller workshop och konferensens inspiratör är korrespondenten i Östeuropa och Ryssland, Johanna Melén vid Ekot, SR.

Glada redaktörer av podden Med Öppna Ögon.SRF Västernorrlands poddare Christoffer Telin och Peter Tjernberg kommer att berätta om deras pod ”Med öppna ögon” och svara på frågor kring vilka behov av taltidning framtidens digitala synskadade kan behöva? Medarbetare vid Regionbiblioteket Västernorrland och Kommunbiblioteket i Härnösand ska delge hur de skapat ett tillgänglighetsnätverk i länet, om marknadsföringsinsatser av lättlästa tidningen Y-bladet och taltidningen Spotlight och satsningen på textad och syntolkad film.

Dessutom förstås Guldkassetten tävlingen som kommer att presentera vinnaren av Årets bästa taltidningsreportage!!