Guldkassetten 2003: Elin Iskra – Skånes taltidning

Guldkassettenvinnare2003
Stina Lundberg & Elin Iskra. Foto: Jan Lindkvist

Elin Iskras reportage om hornhinnetransplantation var årets bästa taltidningsreportage. Det kom Guldkassettens fem personer starka jury fram till efter att ha lyssnat till årets bidrag och delade ut Taltidningsproducenternas förenings (TTF) pris Guldkassetten till henne med följande motivering:

”Med gott samspel mellan reporter och läkare målas en tydlig och vacker bild upp av synens återkomst. Vi lyssnare förs in bakom annars stängda dörrar, tack vare ett helt igenom gediget reportagearbete”.

En glatt överraskad Elin Iskra fick vid TTF:s årskonferens på Hotel Galaxen i Borlänge ta emot priset ur TV-journalisten Stina Lundbergs hand.
– Jag känner mig stolt, hedrad och glad, säger årets Guldkassetten-vinnare. Det var roligt att Stina Lundberg delade ut priset, eftersom hon är en sådan man beundrar.

Årets pris var sponsrat av vinproducenten M. Chapoutier, den förste och ende vinmakare som sedan 1996 kompletterat sina flaskors etiketter med blindskrift (braille), och bestod utöver 2 500 kronor och en pampig tavla av en punktmärkt flaska rödvin, Monier de la Sizeranne. M. Chapoutiers viner har importerats till Sverige, och distribueras här, av familjeföretaget Bibendum.
– Det får man dricka med andakt – det är inte så ofta man får tillfälle att dricka så fina viner, säger Elin Iskra. Och det är ännu mer sällan de är punktmärkta.