Skånes Taltidning möter läsarna

Helena Frank från Skånes Taltidning (stående) gratulerar vinnaren, Gullan Sparrhult från Höör. Foto: Bengt Granberg”Vilket år kom vi ut första gången?” ”Hur många läsare har vi?” ”Var ska ni slänga skivorna om ni inte vill ha dem längre?”

När Helena Frank från Skånes Taltidning mötte drygt 35 läsare i Mellanskåne passade hon på att aktivera dem under föredraget hon höll. Församlingen från SRF Ringsjöbygden (Eslöv, Höör och Hörby kommuner) gissade och en del kom nära. I övrigt berättade Helena, som är reporter och webbredaktör, om hur en vecka på tidningen ser ut, hur det går till att bränna alla skivorna och dessutom hur hon själv ser ut, vilket fick en del åhörare att bli förvånade. ”Jag hade inte alls föreställt mig dig så” sa SRF-föreningens ordförande Monica Granberg efteråt.

Föredraget avslutades med ett lotteri, som Höörbon Gullan Sparrhult vann. Priset var förstås en Skånes Taltidning-tröja i svart med grönt tryck.

Skånes Taltidning åker ut och träffar alla skånska lokalföreningar inom SRF som är intresserade, hittills har det blivit tre stycken och ytterligare en är bokad just nu.

Svaret på frågorna ovan: 1) 1966. 2) Runt 1100 3) i den vanliga slaskhinken, som går till brännbart. Även om en av läsarna brukade använda en och annan cd-skiva som fågelskrämma i trädgården!