Taltidningssverige möts i Malmö

Dags igen för TTF:s medlemmar att träffas! Reportrar, tekniker och redaktörer från hela landet håller konferens i Malmö den 21-23 november. Under tre dagar blir det mängder av värdefulla inslag: utbildning, utbyte av erfarenheter och för många inte minst den stora glädjen att träffa kolleger – taltidningsredaktioner är oftast ganska små.

Årets inspiratör är Sveriges Radios mångårige utrikeskorrespondent Kjell Albin Abrahamson. Han ska också dela ut Guldkassetten, priset för årets bästa taltidningsreportage. Samtliga deltagares bidrag finns att lyssna på längre ner på den här sidan. Prisutdelningen är offentlig och hålls på Scandic Kramer på Stortorget i Malmö den 23 november klockan 13.

TTF, Taltidningsproducenternas Förening, är en yrkesförening för taltidningar utan skriftlig förlaga. Ibland förväxlas vi med dagstidningarnas inlästa upplagor, men våra taltidningar är fristående och har ett eget innehåll. Huvudman är oftast en kommun eller ett landsting.

Stort tack till konferenssponsorerna Habilitering och hjälpmedel i Region Skåne, Scandic Kramer och till sponsorerna av Guldkassetten – Engströms och Bong samt Piratförlaget och Storyside.

TTF tackar också medlemmarna som arrangerat på plats: Skånes Taltidning och dess personal.